Hoe het werkt

Kies jouw hulpverlener in een paar simpele stappen

Wanneer je voldoet aan de basisvereisten kun je jezelf aanmelden als jeugdhulpverlener. Dit kan via de tab 'voor hulpverleners'. Je kunt daar je gegevens invullen en opslaan. De aanmelding wordt vervolgens door ons beoordeeld en je ontvangt hiervan bericht.

 

Zodra je aanvraag is goedgekeurd kun je via de inlogknop naar je account. Daar kun je je profiel aanvullen en compleet maken. Voor een goede match met jongeren is het belangrijk dat je een zo compleet mogelijk beeld geeft van jezelf. Jongeren willen graag weten welke stijl van hulpverlening je hebt, wat je ervaring is, hoe je werkt, enzovoorts. Wees kort en bondig in je teksten.

Jongeren die geïnteresseerd zijn zullen je een chat sturen via de website. Je ontvangt hiervan een notificatie via email. Reageer zo snel mogelijk zodat je snel met de jongere tot een kennismakingsafspraak kunt komen. Op het moment dat de aanvraag door de jongere wordt bevestigd met een match, ontvang je de contactgegevens van de jongere (en vice versa) en kun je rechtstreeks contact opnemen voor een afspraak.

Na de match probeer je binnen een week een afspraak met de jongere te maken voor een kennismakingsgesprek. Bij voorkeur aan huis of op een locatie die de jongere prettig vindt. Tijdens dat gesprek kun je kennismaken en kijken of jullie een goede match zijn. Daarna kan de hulpverlening starten.

 

Heb je het hulpverleningstraject afgerond? Geef dit dan aan in account bij 'archief'. Je kunt een review aanvragen bij de jongere. Deze bevat vragen van de Exit vragenlijst Jeugdzorg. Zo krijg je in je profiel van een overzicht met reviews, waardoor nieuwe jongeren een krijgen van de beleving van jouw hulpverlening. Dit kan ervoor zorgen dat meer jongeren in de toekomst met je willen matchen.

Zet de eerste stapAanmelden